CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

::.shaye budak ukm.::

::.shaye budak ukm.::

::.beloved followers.::

Sunday, June 20, 2010

encik ayah ;))

tomey tomey jer encik ayah... haha


just nk wish.
'SELAMAT ARI BAPA'
kt my encik ayah, mohamad ramli bin md. salleh.
selama 21 tahun aku idop neh, beliau menjadi seorang ayah yang sangat perfect bagi aku.
beliau berdarah B. lahir pada 29hb jan 1952.


kire punye kire, umur beliau dah 58. laa dah tua rupe nye encik ayah aku neh. haha. takpe tua2 pon ayah laa yang paling hensem. sumpah xtipu. hehe.
*ayah, sila belanja anak mu yang baek neh



walaupon kadang2 ayah neh suke marah kalo kitowang adik beradik lame giler bersiap siap nk kluar pegi mane mane ker.
takpon marah kalo ktowang yang perempuan neh suke bawak barang banyak2 terutama kalo tyme first2 nk masok kolej ker, u ker.

tapi satu jer ayat puan mamy aku, "ala buat bodoh jer, ayah kamu bile da tua memang suke marah2."

haha, the reason is accepted.


and sepatot nyer encik ayah daa bersara tapi disebabkan anak2 beliau ade agi yang still blaja, beliau sambung kontrak kerja.
lagipon ayah aku nak tunggu puan mamy bersara dahulu sebab kate nye bosan xde teman kt rumah.
aloloo so sweet!
haha.


first time aku nampak encik ayah nangis mase arwah nenek aku meninggal, 6 bulan yang lepas.
yela, beliau yang susah payah jage arwah yg mase tuh sakit tua tambah lak ngan nyanyok nye.
seyes sape yang tak tahan, memang boleh jadi gile mase jage arwah neh. huhu
walaupon ayah just menantu tapi beliau yang susah payah jage arwah.
seyes, respect gler ngan beliau!



lastly, nk cakap sumpah sayang giler kt encik ayah aku neh.
he's my hero. the best, mr. perfect.
ama sayang ayah.
'selamat ari bapa'



p/s: bile dah keje nanti nak bagi duet banyak2 kt encik ayah ang puan mamy aku. tak lupa pada ayah2 di luar, selamat ari bapa jugak. peace...;)

5 comments:

farhana afri said...

ooopppssss... si penulis menanges ketika post enty nieyh.....

maazanna said...

hek mane ade... fitnah!

White Girl said...

Happy father's day t0 y0ur father :)

kEtAQ said...

selamat hari ayah gak kt ayah korng semua..ngaaa..kantoi maa nanes~~ =p

maazanna said...

white girl: samela ngn kamoo, epy father's day gak tuk ayah kamoo..

miza.. selamat ari bapa tuk kamoo yg bwu bergelar ayah.. haaha.. mne ade owg nangis... bweksss~